به گزارش مشرق، مهر به نقل از الجزيره نوشت: روز گذشته مادريد پايتخت اسپانيا شاهد حضور مجدد هزاران معترض بود که در حمايت از جنبش جوانان عليه فساد و بيکاري به خيابانها آمده بودند. منابع آگاه همچنين از برگزاري تظاهرات مشابهي در فرانسه خبر مي دهند که در آن هزاران نفر از مردم اين کشور در حمايت از جنبش مردم اسپانيا به خيابانهاي پاريس آمدند.
اما در اسپانيا هزاران معترض در نزديکي چادرهاي زده شده در ميدان اصلي شهر مادريد تجمع کرده و حمايت خود را از معترضين که قريب به دو هفته است در اين مکان تحصن کرده اند، ابراز داشتند.
منابع آگاه همچنين از برگزاري تظاهرات گسترده روز گذشته در 120 منطقه اصلي شهر مادريد خبر مي دهند. اعتراضاتي که در دو هفته اخير با توجه به ارتباطات گسترده جوانان اسپانيايي در شبکه هاي اجتماعي رو به افزايش نهاده است. جنبش 15 مي موسوم به جنبش خشم اسپانيا از دو هفته پيش آغاز شد که در آن پيکان اصلي اعتراضات عليه بيکاري، فساد سياستمداران و به حاشيه راندن احزاب کوچک در انتخابات است.
فرانسه پس از اسپانيا؛ بهار اروپايي به سبک بهار عربي
از سوي ديگر، روز گذشته صدها نفر در پاريس پايتخت فرانسه در تظاهراتي مشابه مردم اسپانيا نارضايتي خود را از سياستهاي حاکم بر اين کشور، بيکاري و فساد ابراز داشتند.
صحنه اي از تظاهرات روز گذشته در پاريس
تجمع کنندگان در ميدان باستيل پاريس که اکثر آنان جوان بودند در پلاکاردي بزرگ نوشته بودند؛"دموکراسي واقعي اکنون". در اين اعتراضات همچنين شعارهايي عليه عملکرد دولت سارکوزي شده و از حرکت اخير مردم و جوانان اسپانيا (جنبش خشم) ابراز حمايت کردند.
در تحولي ديگر از پاريس "فرانسوا فيون" نخست وزير فرانسه با اشاره به پرونده فساد اخلاقي "جرج ترون" از استعفاي اين وزير کابينه سارکوزي خبر داد.
به گزارش مهر، تظاهرات در اسپانيا و فرانسه در حالي رخ مي دهد که بسياري معتقدند اين اعتراضات با تحولات اخير جهان عرب به ويژه در يمن، بحرين، اردن، مصر، ليبي و تونس مشابهت دارد. تا جايي که برخي از واژه "بهار اروپايي" نيز براي اين اعتراضات به سبک "بهار عربي" استفاده مي کنند.
اين در حالي است که "آلن ژوپه" وزيرخارجه فرانسه روز گذشته در گفتگو با شبکه فرانسوي کانال پلاس اظهار داشت: من اعتقادي به بهار اروپايي ندارم.
وي افزود: در اينجا نقطه مشترکي (با کشورهاي عربي) وجود دارد که بيکاري است اما تفاوت اصلي در مسئله دموکراسي است که ما از آن بهره منديم اما آنها آن را ندارند و در جهت تحقق آن تلاش مي کنند.
وزيرخارجه فرانسه تاکيد کرد: البته مي توان درسهايي از اين تحرکات گرفت که در احساس بي عدالتي مردمي نسبت به مسئله فقر و ثروت خلاصه مي شود. اين مسئله يک علامت سوال در برابر پيشبرد دموکراسي ايجاد مي کند.
خاطر نشان مي شود پيش از برخي تحليلگران وقوع اعتراضات و قيامهاي مشابه جهان عرب در اروپا را پيش بيني کرده بودند که اين روزها در اسپانيا و فرانسه و به نحوي در يونان ديده مي شود که احتمال فراگير شدن آن در اروپا وجود دارد.
بر اين اساس، با وجود ادعاي غرب در زمينه بهره مندي از دموکراسي واقعي اما مشاهده اعتراضات مردمي اسپانيا که علاوه بر فقر و فساد عليه به حاشيه راندن احزاب کوچک در عرصه سياسي تظاهرات مي کنند، نشان مي دهد اين اعتراضات تنها جنبه اقتصادي نداشته و وارد عرصه هاي بزرگتر در مسائل سياسي شده است.
در جريان موج خشم اخير در اسپانيا اخيرا حتي مشاهده شد که نيروهاي امنيتي در شهر بارسلون با حمله به تظاهرات کنندگان و شليک گلوله هاي پلاستيکي موجبات زخمي شدن 120 نفر را به وجود آوردند که اين موضوع را نمي توان مسئله اي عادي و پيش پا افتاده در اروپا تلقي کرد.